Tässä se nyt oli, vajaan neljän kuukauden visiitti Islannissa. Viimeinen viikko oli lähinnä tenttejä ja harkkatöitä, joita rytmitti jäähyväisten jättö tipotellen kotiinpalaavien vaihtaritoverien kanssa. Lähtövalmisteluihin kuului myös kevyttä byrokratiaa, kämpän tarkastus ja tietysti uusintavisiitit muutamassa suosikkiraflassa. Kaikki olikin sitten likimain valmiina keskiviikkoiltana läksiäisten viettoa varten, ja aamulla oli tarkoitus lentää Lontooseen. Matka-asiakirjojen tarkistus tuotti kuitenkin melkoisen yllärin; lento olikin vasta perjantaina! Jostain kumman syystä ollaan molemmat koko ajan muisteltu, että se lento olisi jo 17.12. eikä olla sitä sitten pahemmin tarkistettu. Ei edes majoitusta varatessa.

 
Noh,leppoista läksärit pidettiin kuitenkin suunnitelmaan mukaan hyvässä seurassa Karon fanittamassa tapasraflassa ja Kaffibarinnissa. Se ylimääräinen ektsrapäivä Reykjavikissa käytettiin lähdön valmisteluun vähemmällä kiireellä, uimiseen ja univelkojen kuittaamiseen. Viimeisenä fiilistelynä Reykjavikin huikeasta raflavalikoimasta haettiin sushit Fishmarketista. Sama paikka siis, jossa syötiin ihan ekana päivänä - ympyrä sulkeutuu.
 
Mahtava maa, upeat maisemat, inspiroivaa opetusta ja aivan huikeita ihmisiä. Kotiin on kiva palata, mutta tätä tulee ikävä. Paljon jäi vielä tekemättä ja näkemättä, ekana mielessä ainakin Islannin ympäri ajaminen tai useamman päivän vaellus ylängöillä. Ehkä ensi kerralla sitten...