Islantiin lujaa iskenyt talouskriisi näkyy ja on näkymättä täällä yllättävissä asioissa. Romahdus, täkäläisittäin "kreppa" heijastuu vähän kaikkeen. Silmiinpistävintä on tyhjillään olevien butiikkien määrä keskustan kauppakaduilla ja erityisesti ympäri kaupunkia hiljaisina seisovat rakennustyömaat. Näyttävillä rantapaikoilla on enemmän tai vähemmän valmiita lasisia toimistohäkkyröitä, joilla häärää ehkä yksi maalari, jos sitäkään. Maanantaina käppäiltiin Karon kanssa kohti kansallisrekisteriä (josta piti käydä anomassa itselleen paikallinen sotu) ja mentiin kurkkaamaan matkan varrella olevaa toimistotornitaloa - vain huomataksemme että se oli täysin autio ja ovet olivat sepposen selällään. Huhujen mukaan jossain esikaupungissa on jopa täysin valmiiksi rakennettu Bauhaus, jota ei koskaan avattu.

Epäsuorempia vaikutuksia näkyy kampuksella. Ensinnäkin opiskelijoita on tosi paljon, toisekseen kahvilassa ja salien auloissa pyörii tuoreita äitejä ja isukkeja vauvat sylissä tai rattaissa. Ilmeisesti lamavauvoille on täällä ihan oma sanansakin.

Tietysti myös ne kuuluisan kalliit hinnat ovat tulleet alas. Tänään ja eilen onkin ravattu kaupoissa etsimässä tarpeellista islantigearia. Nyt on Karolle reppu ja meitsille vedenpitävät lenkkarit, makuupussit on vielä hankintalistalla (mennään ensi viikon viikonlopuksi koskenlaskureissulle). Ihan helppoa shoppailu ei ole, kun kaupat menee täällä ihan kummallisen aikaisin kiinni. Esimerkiksi isohko kauppakeskus Kringlan sulkee ma-ti klo 18:30, ke ja pe kahdeksalta ja torstaisin yhdeksältä (tms.). Ota näistä sitten selvää.

Lenkkarit piti tietty käydä testaamassa iltahölkällä kaupungin tähän asti tsekkaamattomiin osiin. Paljon jänniä paikkoja löytyikin, jotka pitää käydä uudestaan tarkastamassa valoisaan aikaan.

Kouluhommat alkaa hiljalleen käynnistyä, vaikka ilman it-tunnuksia tiedonsaanti on edelleen köykäisää. Asia korjaantunee maanantaina. Myös uusia tuttuja, sekä suomalaisia ja muita ulkkareita että paikallisia, on  löytynyt ihan kivasti. Karo hoitaa koti-ikävää tsiigaamalla Salkkareita netin yli :D

 

Näkymiä naapurustosta

Karo ja yliopiston päälafka