Aikanaan meikäläisen oli tarkoitus lähteä opiskelemaan Kööpenhaminaan keväällä 2008. Sitten tuli kaikenlaista,tutkinto-ohjelman vaihto ja tietysti Karon löytäminen, ja se suunnitelma meni jäihin. Loppujen lopuksi päädyttiin sitten Islantiin, ja vasta tänä syksynä. Onneksi elämä on täynnä jänniä käänteitä ja sattumia, ja nyt olen Köpiksessä - opiskelemassa. Tosin reissu kestää vain viikon, eli kyseessä on opintoretki YK:n ilmastokokoukseen.

 
Tänne reissulle pääseminen osana Islannin yliopiston virallista delegaatiota oli aika huippu juttu, ja varmistui vasta ihan viime tingassa. Siksi majoituksen löytymisessä olikin omat haasteensa, kunnes paikka löytyi hostellista Avedoresta (paikallinen Tikkurila) Hampurin yliopiston opiskelijoiden seurasta. Hampurilaiset tosin tulee vasta tänään, ja minä jo eilen, joten en ole vielä päässyt tutustumaan. Viikon ohjelma on aika vapaa; tämän excu-kurssin suorittamiseen kuuluu vain päivittäinen aamupalaveri ja ilmastokokouksen seuraaminen niin kuin itse parhaaksi näkee. Aamupaltsut tosin on kahdeksalta, ja kun mun vaellus jalan ja junalla kestää kokouspaikalle Bella Centeriin noin tunnin, niin aika armeijamainen päivärytmi on tiedossa. Täkäläisessä paikallisjunassa tosin on ilmainen netti - toisin kun keskustan kahviloissa. (Ilmeisesti jokin tanskalainen antiterroristilaki estää täysin suojaamattoman nettiyhteyden tarjoamisen, tai sitten meininki on muuten vaan nihkeetä).
 
Tällä hetkellä istun kahvilassa ja odottelen kokouksen rekisteröitymisen avautumista. Itse kokouskeskus on vielä siis näkemättä, mutta täällä keskustassa puskee erilaista ilmastoon liittyvää konserttilavaa, näyttelyä ja tietoplakaattia vastaan joka kadunkulmassa. Tänne tupsahtaminen Reykjavikista oli muuten yllättävän iso shokki. Kun viimeisen kolmen kuukauden aikana on tottunut kaupunkielämään leppoisan Reykjavikin mittakaavassa, tuntuu Kööpenhamina valtavalta metropolilta. Talot on valtavia ja ihmisiä loputtomasti. Voin vain kuvitella miten Lontoo lävähtää silmille, kun sinne päästään.
 
(kirjoittelin tän jo aamupäivällä, ja kuvatkin tulee perästä)