Kolme viikkoa Islanti jaksoi olla meille suopea. Sitten, kuin yhdessä yössä, vieraanvaraisuus loppui ja päästiin toteamaan todeksi kaikki kliseet Islannin vaihtelevasta säästä. Tämän viikon aikana on nähty valtavia rakeita (läpimitta noin sentti), räntää, lunta, vettä, auringonpaistetta, revontulia ja kovaa tuulta (sunnuntaina oli 23m/s). Onneksi aina on sentään hyvä sää - jos vaan malttaa odottaa viisi minuuttia. Sää nimittäin ihan oikeasti vaihtelee käsittämättömällä taajuudella. Islanti kuitenkin palkitsee kansalaisensa, sillä kauniilla säällä onkin tosi kaunista. Ja eilen nähtiin revontulia!

Senttiset rakeet

23m/s

Miten tähän säähän sitten pitäisi varautua? Vastaus on: henkisesti. Sateenvarjollahan täällä ei kovan tuulen vuoksi tee mitään. Jos jaksaa kulkea gore-tex vaatteissa kaikkialle, niin se on varmastikin kuivin ratkaisu (auton hankkimisen lisäksi), mutta muuten kannattaa vaan tehdä kuten paikalliset ja kulkea coolisti korkeakorkoisissa avokkaissa säällä kuin säällä. Havaintojeni mukaan lisäksi legginssit, lettikampaukset ja puoleenreiteen ulottuvat neuleet ovat varsin toimiva arkimyrsky-look.

Agendalla on ollut ottaa kuvia paikallisten pukeutumisesta tähän tyyliin, mutta vielä ei ole ollut pokkaa alkaa kuvata vieraita ihmisiä.